El Radiant Orchid. Color Pantone de 2014

By | Disseny gràfic

La gent de Pantone, després d’analitzar les tendències de la moda, gràfiques, audiovisuals, fins i tot esportives, han conclòs que el millor color per a aquest any 2014 és el PANTONE 18-3224 Radiant Orchid, o el que és el mateix, un rosa fosc .

Amb aquest color pretenen que el 2014 sigui un any en què despertar la imaginació, fomentar la creativitat, l’originalitat expandida, una invitació a la innovació i transmetre alegria, amor i salut, gairebé res.

Carta d’Alberto Corazón

By | Disseny gràfic

Els moments que estem passant no són per a res senzills, no només en el món del disseny gràfic, però en especial en aquesta professió i van molt més enllà d’un moment econòmic, són més bé l’evolució cap a la mediocritat, impulsada per l’intrusisme salvatge i sobretot per la poca visió a curt termini d’organismes públics i empreses privades que prefereixen mirar més els seus diners i no tenir en compte la imatge que projecten en delegar aquesta última en persones poc o gens qualificades. Sense més, us deixo amb la carta que Alberto Corazón ha escrit a la revista Visual, la qual subscric lletra per lletra.

Queridos colegas: un diseñador nunca se jubila. Aunque el mercado esté desapareciendo tan rápidamente como el respeto y el aprecio social por nuestra profesión.
A finales del siglo XX el diseño en España parecía estar superando ya la etapa adolescente para encarar el paso a la madurez. Las Escuelas de Arte incorporaban a un profesorado competente y profesional, aparecían nuevos centros de estudios y las universidades se planteaban desarrollar diferentes tipos de especialidades. Es decir, el diseño pasaría a ser una nueva disciplina del conocimiento y la sociedad demandaría los servicios del diseñador tanto para mejorar nuestra relación con nuestro entorno, en el más amplio sentido, como para crear una más responsable cultura del consumo. Read More

Nordlandsbanen. Minut a minut, estació a estació

By | Vídeo

Gràcies a la Corporació de Radiodifusió Noruega podem gaudir d’un espectacular viatge entre Trondheim i Bodø (Noruega), al·lucinar amb els canvis de paisatge de la línia de tren durant els seus 4 estacions i sobretot quedar embadalits amb la delicadesa amb què han editat tot el material per aconseguir unes peces que segur no et deixaran indiferent.

Si vols veure molt més material, més trossos del recorregut, saber una mica més com es va gravar, com s’ha editat, etc, només has de passar-te per Nordlandsbanen: minute by minute, season by season i a gaudir del teu viatge.